Екстрена медична допомога: НСЗУ підписала договори про підвищення тарифів

30 липня 2020 о 17:40
547

29 липня 2020 р. Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до паспорта бюджетної програми. І протягом кількох годин Національна служба здоров’я України (НСЗУ) підписала додаткові угоди на підвищення тарифів з усіма 25 центрами екстреної медичної допомоги (ЕМД) на суму 1 260 113 733 грн.

Про це повідомляють у пресслужбі НСЗУ.

На скільки зросла сума контрактів

Таким чином, сума контрактів центрів ЕМД з НСЗУ зросла з 4,7 млрд грн до майже 6 млрд грн. Вже сьогодні НСЗУ готова прийняти перші звіти від закладів на оплати за новими тарифами і оплачувати послуги, надані закладами.

У відомстві нагадують, що так само в надзвичайно швидкий термін НСЗУ уклала договори із 25 центрами ЕМД на надання екстреної допомоги пацієнтам, а також на надання такої допомоги хворим на COVID-19 та з підозрою на нього.

Отже, загальна сума коштів, які центри ЕМД отримають за надання послуг з екстреної допомоги, становить 5 917 677 242 грн. Станом на сьогодні за період з квітня по липень НСЗУ вже виплатила центрам ЕМД понад 2 млрд грн. А за боротьбу з COVID-19 25 центрів ЕМД отримали понад 481,4 млн грн.

Програма медичних гарантій  на 2021 рік

У 2021 р. НСЗУ також планує підвищити тарифи для ЕМД. Впливаючи на якість медичної допомоги через правильність вибору закладу, до якого буде госпіталізовано пацієнта з підозрою на інфаркт або інсульт. Зокрема, НСЗУ пропонує ввести підвищувальний коефіцієнт за дотримання бригадами ЕМД правильних маршрутів пацієнтів. Центр ЕМД отримає більше коштів, якщо бригада доставлятиме пацієнта саме до того закладу, який має договір з НСЗУ на ці пріоритетні послуги, а значить, у ньому є все необхідне обладнання та спеціалісти для надання допомоги пацієнту.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua