НСЗУ має налагодити роботу системи електронних рецептів

22 липня 2020 о 10:18
1043

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов дав доручення Національній службі здоров’я України (НСЗУ), яка відповідає за роботу системи електронних рецептів, налагодити роботу системи і усунути недоліки з перебоями та підвисанням програмного забезпечення.

Про це М. Степанов заявив на щоденному брифінгу 21 липня 2020 р.

Ситуація зі збоями в системі електронних рецептів є неприйнятною

«Ми вважаємо, що за цей час, а це вже більше року, можна було відпрацювати систему у такий спосіб, щоб вона не давала збоїв. Ми даємо доручення НСЗУ, щоб у тому числі був налагоджений цей процес і щоб не було таких скарг (на збої у роботі та підвисання системи. — Ред.)», — резюмував М. Степанов.

Як підкреслив міністр охорони здоров’я, роботу системи з електронними рецептами забезпечує НСЗУ. Ситуація, коли на роботу системи надходять скарги, очільник відомства вважає неприйнятною.

Також було зазначено, що з квітня 2019 р. за урядовою програмою «Доступні ліки» виписано понад 18 млн рецептів, а щотижнево електронні рецепти отримує 8 тис. нових пацієнтів. При цьому Міністерство охорони здоров’я України продовжує вдосконалювати систему і додає до неї нові лікарські засоби.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України вважає розвиток трансплантації одним із своїх пріоритетів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua