Лікування COVID-19 є безоплатним — Максим Степанов

14 липня 2020 о 12:25
1126

Лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 в умовах стаціонарного догляду є безоплатним для пацієнтів. При цьому медична допомога надаватиметься хворим, навіть якщо у них не підписана декларація із сімейним лікарем.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на брифінгу 14 липня 2020 р.

Заява Максима Степанова

«Якщо є ознаки коронавірусної хвороби, особливо за наявності гострих симптомів: температура тіла вище 38°, ускладнення дихання та інші ознаки, то необхідно набрати 103, розповісти про симптоми, і приїде бригада екстреної медичної допомоги. За наявності відповідних показань, вас госпіталізують і вам буде надана медична допомога — незалежно від того, чи є у вас угода із сімейним лікарем, чи немає. Усе лікування, яке відбувається в умовах стаціонару, коли використовуються лікарські засоби, — це все безкоштовно. У нас прийняті відповідні нормативні акти, а також є відповідне фінансування закладів, які лікують хворих на COVID-19», — наголосив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, нормативні акти передбачають, що у вартість лікування, яке держава компенсує хворим на COVID-19, входить вартість лікарських засобів, усіх маніпуляцій, а також підвищена заробітна плата у розмірі 300% для медичних працівників, які працюють із хворими на COVID-19.

Також М. Степанов закликав українців укласти угоди із сімейними лікарями. «Міністерством охорони здоров’я змінено алгоритм підписання декларації із сімейним лікарем, і зараз це можливо зробити онлайн. І я раджу всім українцям, які досі не мають угоди із сімейним лікарем, — зробити це», — сказав очільник Міністерства.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua