Атестація лікарів: чи можна в період карантину отримати кваліфікаційну категорію

13 липня 2020 о 14:45
6732

Чи може лікар пройти атестацію на отримання кваліфікаційної категорії, якщо він подав на це необхідні документи ще у січні 2020 р.? Чому продовжити кваліфікаційну категорію можна автоматично, а отримати — ні? Такі запитання озвучено сьогодні, 13 липня 2020 р., під час традиційного ранкового брифінгу Максима Степанова, міністра охорони здоров’я України.

Коментар Максима Степанова

Очільник Міністерства охорони здоров’я України нагадав, що свого часу прийняте відповідне рішення Уряду, що на час дії карантину не будуть проводитися засідання конкурсних комісій із підвищення кваліфікації лікарів. Це рішення було прийнято з метою зниження ризику інфікування COVID-19, перш за все медичних працівників.

Проте наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12 травня 2020 р. № 1106 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» визначено, що діючі сертифікати про присвоєння кваліфікаційної категорії продовжуються на 1 рік. Департаменти охорони здоров’я на місцях мали довести зміст цього наказу до всіх медичних працівників.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»