Опубліковано наказ про перенесення атестації лікарів в умовах карантину

3 червня 2020 о 13:49
15152

Як ми вже повідомляли, Міністерство охорони здоров’я України підписало наказ про перенесення атестацій у 2020 р. на перевірку знань і практичних навичок для присвоєння або підтвердження звання «лікар-спеціаліст», «провізор-спеціаліст» на період карантину.

Наразі Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 12 травня 2020 р. № 1106 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» опубліковано.

Про що документ

Документом, зокрема, вносяться зміни до Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22 лютого 2019 р. № 446 «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 25 березня 2019 р. за № 293/33264. Він доповнюється новими пунктами.

7. Лікарям, які були безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19) в Україні, строк чергової атестації яких настає у 2020 р., зараховується 50 балів безперервного професійного розвитку. Атестаційна комісія зараховує бали безперервного професійного розвитку на підставі довідки, наданої керівником закладу охорони здоров’я, де лікар брав участь у роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19).

8. У 2020 р. атестації на визначення знань та практичних навичок з присвоєнням (підтвердженням) звання «лікар-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії лікарів переносяться на період дії карантину, встановленого Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Термін дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів лікаря-спеціаліста, який спливає у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину, подовжується на один рік.

Лікарі, термін дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів лікаря-спеціаліста яких сплив у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину, мають право атестуватися у шестимісячний строк після закінчення карантину.

9. Обмеження частки балів професійного розвитку за дистанційною формою навчання, передбачені у пункті 3.2 додатка 5 до Порядку проведення атестації лікарів, затвердженого цим наказом, не розповсюджуються на обов’язковий щорічний мінімум балів за 2020 р.».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua