COVID-19: МОЗ готується до другої хвилі

7 липня 2020 о 15:10
1659

Усі лабораторні центри України забезпечені  місячним запасом систем для діагностики COVID-19. Причому цей запас сформований на основі розрахунків про максимальне завантаження лабораторій.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 7 липня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Якщо продемонструвати рівень готовності України до другої хвилі епідемії на прикладі тест-систем, то всі лабораторні центри забезпечені місячним запасом при повному навантаженні. Навіть у разі кризових ситуацій ми маємо чіткі алгоритми, як перенаправити ресурси, якщо десь  виникне особлива потреба. Наше завдання – забезпечити максимальну ефективність», – наголосив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, зараз МОЗ готується до можливої другої хвилі COVID-19. «Ми робимо висновки, аналізуємо, в чому була проблема, і зараз готуємося так, щоб медична система витримала і могла вчасно надавати медичну допомогу всім, хто цього потребує», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами