Фонд боротьби з COVID-19: Уряд проведе аудит витрат

17 червня 2020 о 17:08
507

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству фінансів України провести аудит витрат Фонду боротьби з COVID-19.

Зокрема, на засіданні Уряду 17 червня 2020 р., звертаючись до міністра фінансів України Сергія Марченка, Прем’єр-міністр нагадав, що приблизно два місяці тому Урядом створено Фонд боротьби з COVID-19 на загальну суму майже 65 млрд грн.

«Це величезна сума від українських платників податків і вони мають побачити, на що саме ідуть ці кошти. Тому доручаю Міністерству фінансів провести аудит витрат із Фонду, відзвітувати і опублікувати цю інформацію. Вона має оновлюватися щотижня», — заявив Прем’єр-міністр.

Усі витрати мають бути публічними

Крім того, він звернувся до міністрів із вимогою підготувати детальні звіти від міністерств, на що саме пішли кошти, які виділялися на боротьбу з коронавірусом. «Надалі, колеги, давайте домовимося. У разі, якщо ви плануєте отримати кошти з Фонду боротьби з COVID-19, ви маєте це робити публічно. Заздалегідь публікуйте проєкти рішень про виділення коштів, пояснюйте суспільству, чому вважаєте, що ці кошти потрібно виділяти на той чи інший напрямок. А ми з Урядом будемо публічно розглядати такі постанови і розпорядження», — додав Денис Шмигаль.

За його словами, це буде чесно і відповідально стосовно суспільства. «Я вважаю, що ми ефективно розпоряджалися коштами Фонду до цього дня і впевнений, що робитимемо так і надалі. Касових видатків у Фонді менше ніж 2 млрд грн, але є більше 30 млрд грн уже розподілених коштів. Важливо, щоб суспільство і Верховна Рада розуміли, на які цілі ми використовуємо цей Фонд, і ми маємо бути з ними відкритими», — заявив Прем’єр-міністр.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua