Куди пішли кошти Фонду боротьби з COVID-19

13 травня 2020 о 15:22
514

13 травня 2020 р. під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді Прем’єр-міністр України повідомив народним депутатам про заходи, які здійснюються для подолання поширення пандемії та фінансової підтримки певних категорій населення в умовах коронакризи, а також окреслив ситуацію в медичній та енергетичній сферах.

Вихід із карантину

За словами Дениса Шмигаля завдяки вчасно запровадженому карантину вдалося уникнути величезного навантаження на медичну систему. Також він нагадав, що з 11 травня 2020 р. почався перший етап послаблення карантинних обмежень.

«Сьогодні ми працюємо над розробленням подальших кроків виходу з карантину та переходу до адаптивної моделі. Після 22 травня карантин буде подовжений, але з поступовими пом’якшеннями. Все більше повноважень буде передано на місця для локалізації хвороби там, де вона виникає», — наголосив Д. Шмигаль.

Доплати медичним працівникам

Очільник Уряду повідомив, що питання 300% доплати медикам, які працюють із хворими на COVID-19, перебуває на його власному контролі та на особистому контролі Президента України: «905 млн грн субвенцій на виплати 300% за березень надійшли в регіони. Я обіцяю, що ми повною мірою виплатимо всі кошти, які обіцяли лікарям. Ще минулого тижня дав доручення міністру охорони здоров’я Максиму Степанову прозвітувати по кожній області та по кожній лікарні, які мають отримати 300% доплат. Сьогодні на Уряді цю інформацію маємо заслухати».

Розподіл коштів Фонду боротьби з COVID-19

Також Д. Шмигаль поінформував народних депутатів про те, куди витрачаються кошти Фонду боротьби з COVID-19 у розмірі 65 млрд грн. Серед основних статей видатків:

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua