Медична реформа на вторинній ланці: досвід Одещини

17 червня 2020 о 16:35
630

Дунайська обласна лікарня. що на Одещині, уклала з Національною службою здоров’я України договори на 8 пакетів медичних послуг на суму 34,21 млн грн.

Про те, як проходили процеси трансформації у цьому медичному закладі, розповів в.о. головного лікаря КНП «Дунайська обласна лікарня» Віталій Гайдуков.

«Рік тому побував на тренінгу у Києві щодо реформування вторинки. Після цього почав змінювати життя у колективі. Відбувалося усе дуже складно: багато хто опирався, не розуміючи суті трансформації системи охорони здоров’я. Ми написали лист USAID із проханням детальніше пояснити, як готуватися до впровадження реформи вторинки. І до нас приїхали експерти, щоб провести тренінг для наших медиків. Це дуже допомогло, дало розуміння необхідності та невідворотності змін.

Допоміг грант Євросоюзу та закриття слабких відділень

Також нам посприяло й те, що отримали грант Євросоюзу на суму 360 тис. євро. За ці кошти закупили комп’ютерний томограф, хірургічну стійку, а також зробили ремонт приміщень та операційної.

Почали реорганізацію з визначення сильних та слабких сторін закладу. Сильні почали ще більше розвивати. Слабкі — туберкульозно-легеневе, психіатричне відділення та відділення променевої терапії — реорганізували.

Сьогодні пацієнтів, зокрема з туберкульозом та розладами психіки, доправляють до вузькоспеціалізованих закладів регіону. І це правильно. Бо, наприклад, перебування у нашому туберкульозному відділенні, де просто видавали хворим таблетки, сягало 134 днів, а смертність залишалася високою. Тепер пацієнтів із туберкульозом безоплатно доставляють у Одеський центр соціально значущих хвороб, де є сучасне обладнання, новітні методи лікування, дуже комфортні та безпечні умови для лікування. Воно успішне і триває у середньому 35 днів.

Закрили також відділення променевої терапії, бо не мали ані кваліфікованих фахівців, ані відповідного медичного обладнання — кобальтовий апарат, який мали, був 1967 р. випуску. Ці послуги доступні пацієнтам в Одесі — в онкоцентрі.

Основна мета реформи — щоб кожен пацієнт отримав якісні, безпечні медичні послуги. Медичну реформу потрібно було робити вже давно. Її вже слід закінчувати, а не зупиняти. Та йти далі. Затягування, відтермінування реформи вбиває усю українську медицину», — зазначив В. Гайдуков.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua