Медична реформа: МОЗ знаходиться на стадії фінального розрахунку тарифів

5 червня 2020 о 11:07
2308

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України вносить корективи в реформу системи охорони здоров’я і зараз знаходиться на стадії фінального розрахунку тарифів. Це робиться для того, щоб ліквідувати прорахунки попереднього керівництва МОЗ при плануванні другого етапу медичної реформи, а також встановити об’єктивні тарифи на медичні послуги.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив 3 червня 2020 р. на зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Анкою Фельдгузен, а також на зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки Давіде Ла Чечіліа.

Коментар Максима Степанова

«Уже тривалий час кількість нових захворювань на коронавірус знаходиться в межах одних і тих самих показників. Це дало нам змогу приступити до поступового пом’якшення карантину. Водночас ми вносимо корективи до медичної реформи в Україні, оскільки через другий етап реформи, який настав з 1 квітня 2020 р., у зоні особливого ризику опинилися протитуберкульозна та психіатрична служби, екстрена медична допомога, а також інші високоспеціалізовані медичні напрямки. Уже зараз ми перебуваємо на фінальній стадії розрахунку тарифів — щоб вартість медичних послуг була об’єктивною і відповідала нашим реаліям», — наголосив М. Степанов.

За словами очільника відомства, Україна високо цінує підтримку закордонних партнерів у медичній сфері, а також враховує передовий зарубіжний досвід у впровадженні змін в Україні.

Німеччина може надати Україні консультанта

У свою чергу, Посол Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен заявила про готовність німецької сторони надати Україні консультанта для формування змін до другого етапу медичної реформи. При цьому Посол Італії Давіде Ла Чечіліа подякував українській стороні за допомогу медичних працівників у боротьбі з коронавірусом (20 медиків, які у квітні працювали в Італії та допомагали цій країні боротися з COVID-19), а також виступив із пропозицією провести спільні навчальні сесії для українських та італійських медиків.

Раніше ми писали, що медична реформа має бути завершена за допомогою міжнародних партнерів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua