Медична реформа має бути завершена за допомогою міжнародних партнерів — Прем’єр

29 травня 2020 о 10:48
6116

28 травня 2020 р. відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з послами країн Великої сімки.

Зокрема, у зустрічі взяли участь: Тимчасова повірена у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Крістіна Квін, Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечилія, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, співробітник економічного відділу Посольства США в Україні Лін Дебевуаз.

З українського боку в зустрічі також взяли участь віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, в.о. міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець та ін.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію з подоланням пандемії COVID-19, схвалену Кабінетом Міністрів України Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії коронавірусу, продовження медичної реформи в Україні, співпрацю України з МВФ та інші актуальні питання співробітництва.

Пандемія виявила помилки у медичній реформі

Зокрема, Денис Шмигаль наголосив, що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, перш за все — реформі охорони здоров’я. «В умовах пандемії — це та реформа, потреба в якій і недоліки якої проявилися найбільше. Реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але коронакриза показала помилки, допущені при попередніх розрахунках цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг. Якщо інфекційна лікарня не має хворих, це не значить, що лікарі не мають отримувати зарплати. Ще одна проблема — це психіатрія та туберкульозні диспансери. Все це потребує окремої уваги й окремих розрахунків, тому другий етап реформи може розтягнутися у часі. І ми будемо просити підтримати нас в реалізації цієї реформи», — заявив Д. Шмигаль.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua