Атестацію лікарів у 2020 р. перенесено — МОЗ

25 травня 2020 о 10:43
11012

Міністерство охорони здоров’я України підписало наказ про перенесення атестацій у 2020 р. на перевірку знань і практичних навичок для присвоєння або підтвердження звання «лікар-спеціаліст», «провізор-спеціаліст» на період карантину ( проєкт наказу). Про це 22 травня 2020 р. під час брифінгу повідомила Ірина Микичак, заступниця міністра охорони здоров’я України. Завдяки цьому медичним працівникам можна не турбуватися про те, що термін дії їхньої атестації сплив, а у зв’язку з епідемією вони не можуть його поновити.

Заява Ірини Микичак

«Підписано наказ, згідно з яким усі медичні працівники, які були задіяні в наданні меддопомоги під час епідемії коронавірусної інфекції, отримають 50 балів до безперервного професійного розвитку. Це ще один спосіб Міністерства подякувати медикам за їхню роботу. Окрім того, враховуючи протиепідеміологічні рекомендації, ми перенесли ліцензійні медичні іспити КРОК для студентів-медиків та інтернів на другу половину червня», — повідомила І. Микичак.

Заступниця міністра також зазначила, що днями Міністерство підписало наказ, яким затверджено табель оснащення для відділень екстреної або невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень. «Це дозволить регламентувати та забезпечити кожне приймальне відділення належним медичним обладнанням», — додала І. Микичак.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я М. Степанов закликав регіони активізувати і поставити на контроль питання імунізації відповідно до календаря щеплень. Це пов’язано з тим, що за деякими вакцинами відставання від календарного плану становить до 20%.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua