Українським пацієнтам проведуть 5 трансплантацій серця

28 травня 2020 о 15:45
474

П’ять пацієнтів, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, отримають необхідне лікування у закордонних клініках за кошти Державного бюджету України. Таке рішення було прийняте на засіданні Комісії МОЗ України з питань направлення для лікування за кордон.

Усі пацієнти (серед яких одна дитина) потребують трансплантації серця. МОЗ України постійно перебуває у контакті з клініками, де проходять лікування українські громадяни. Зазначимо, що проведення лікування громадян України за кордоном можливе за умови дотримання карантинних вимог країни, до якої направлені українські громадяни.

Лікування за кордоном у 2020 р.

Загалом із початку 2020 р. Комісією МОЗ України з питань направлення для лікування за кордоном прийняте рішення щодо здійснення фінансування лікування 316 громадян України.

До зарубіжних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров’я України.

У Міністерстві нагадують, що лікування за кордоном — винятковий захід, передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.

Загалом за бюджетною програмою КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» у 2020 р. було передбачено 1 089 949,9 тис. грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua