Перегляд протоколу лікування COVID-19: питання на контролі МОЗ

27 травня 2020 о 11:43
2035

Як ми вже повідомляли раніше, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) тимчасово призупинила випробування препаратів гідроксихлорохіну та хлорохіну, які пропонувалося призначати для лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією. На сьогодні гідроксихлорохін в Україні входить до протоколу «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 02.04.2020 р. № 762 (зі змінами).

На запитання, чи будуть найближчим часом вноситися зміни до національного протоколу, відповів Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, під час щоденного брифінгу 27 травня 2020 р.

За його словами, МОЗ України та фахівці, які займаються цією проблемою, відстежують усе, що відбувається у світі. На цьому тижні збиратиметься відповідна робоча група, яка складається із провідних спеціалістів України — анестезіологів, епідеміологів, інфекціоністів тощо. З урахуванням останніх рекомендацій ВООЗ, того що відбувається у світі, США, Європі, а також вітчизняного досвіду застосування цього лікарського засобу, прийматиметься рішення, яке далі буде затверджуватися міністром.

«Яке буде це рішення — повинні визначитися виключно фахівці, люди, які цим займаються щодня, а не Google та «експерти», які вважають, що вони набагато краще розуміються в медицині», — підкреслив М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»