Працівники лабораторій також отримають надбавку за COVID-19

26 травня 2020 о 13:05
1681

Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України, розповів під час брифінгу 26 травня 2020 р. про заробітні плати співробітників лабораторій, які працюють із COVID-19. За його словами, Уряд виділив додатково 650 млн грн на забезпечення готовності та реагування лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України на поширення коронавірусної хвороби. З цих коштів 280 млн грн передбачено на оплату праці співробітників лабораторних центрів. Найближчим часом під ці суми буде затверджено паспорт бюджетної програми, і працівники лабораторій також отримають 300% надбавку за весь період роботи із хворими та контактними особами, а також із матеріалом інфікованих COVID-19.

Підвищення ефективності тестування

Додатково МОЗ України залучило лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів для розширення діагностики COVID-19 методом ПЛР.

МОЗ України володіє інформацією про черги, які сформовані у деяких містах-мільйонниках на тестування методом ПЛР. Референс-лабораторія Центру громадського здоров’я МОЗ України постійно координує роботу лабораторій, щоб якомога швидше зменшити ці черги.

Порушення у Дніпропетровському лабораторному центрі

Також В. Ляшко повідомив, що днями проведено перевірку Дніпропетровського обласного лабораторного центру. За результатами цієї перевірки встановлено порушення певних алгоритмів тестування в певні дні у Дніпропетровському обласному лабораторному центрі. За результатами виявлених порушень прийняте рішення про відсторонення від роботи керівника лабораторного центру, і справа передана до правоохоронних органів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»