Стартував другий етап виходу з карантину

22 травня 2020 о 12:40
556

З 22 травня 2020 р. в Україні стартував другий етап виходу з карантину. Набула чинності відповідна Постанова Кабінету Міністрів України. Обмежувальні заходи будуть скасовуватися за принципом адаптивності (тобто у кожному регіоні окремо), залежно від ситуації на місці. Це дозволить тримати ситуацію з поширенням вірусу під контролем. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу.

Коментар Максима Степанова

«В Україні розроблений дуже чіткий механізм виходу з карантину, з конкретними показниками щодо пом’якшень карантину. З 22 травня — другий етап: відновлюється робота громадського, приміського та внутрішньообласного транспорту, також дозволяється проведення релігійних заходів, але за умови — 1 людина на 10 м2. Окрім того, відновлюється робота готелів, але без функціонування ресторанів», — наголосив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, з 25 травня Уряд дозволить відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок та респіраторів. Також планується відкрити дитячі садки.

«Наступний етап — з 1 червня. Тоді буде відновлена робота фітнес-центрів, міжобласні перевезення, а з 10 червня — буде дозволена робота кафе та ресторанів», — резюмував міністр М. Степанов.

Готовність областей, які можуть перейти на другий етап виходу з карантину. Нагадаємо: вчора міністр охорони здоров’я М. Степанов із робочим візитом відвідав Чернівецьку область, яка найбільше потерпає від коронавірусу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua