Уряд подовжив карантин до 22 червня 2020 р.

21 травня 2020 о 10:43
861

Карантинні заходи, запроваджені в Україні у зв’язку з коронавірусною хворобою COVID-19, буде подовжено до 22 червня 2020 р. При цьому діятиме адаптивний карантин – тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшувати залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Загалом буде 5 етапів пом’якшення карантину.

Відповідне рішення прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 20 травня 2020 р. за ініціативою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова.

Ознаки епідемічної ситуації

«Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня 2020 р. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР- та ІФА-тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Усього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів», — наголосив М. Степанов.

Як підкреслив міністр охорони здоров’я, інцидентність — це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має становити менше 12 осіб на 100 тис. населення. «Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим COVID-19, повинна становити менше 50%. А кількість ПЛР- та ІФА-тестів — більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів», — сказав М. Степанов.

Нагадаємо, що рішення про пом’якшення карантину в кожному регіоні приймаються ТЕБтНС. До 22 травня в Україні діє перший етап пом’якшення, а з 22 — буде запроваджено другий.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua