Максим Степанов прозвітував про закупівлю ліків

20 травня 2020 о 10:09
391

Міністерство охорони здоров’я України розробило нормативну базу для закупівлі лікарських засобів у 2020–2021 рр., затвердило їх перелік з Урядом і тримає ситуацію під контролем. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 19 травня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Документи для закупівлі лікарських засобів, які ми почали оформлювати з квітня, потрібно було зробити ще у І кварталі. Ми відразу включилися в роботу: розробили нормативну базу і затвердили перелік лікарських засобів на засіданні Кабінету Міністрів. Нам ще потрібно прийняти ряд документів, які зараз закінчують своє проходження. І відразу почнемо закупівлю за кошти 2020 р. Країна буде з лікарськими засобами, які потрібні нашим пацієнтам», — підкреслив М. Степанов.

Як здійснюються закупівлі

Як наголосив міністр, зараз поставки лікарських засобів в Україну відбуваються з двох джерел: через міжнародні організації та Державне підприємство «Медичні закупівлі». У бюджеті 2020 р. на це передбачено близько 10 млрд грн.

При цьому лікарські засоби, які постачаються в Україну в 2020 р., закуповуються за кошти, перераховані у 2018–2019 рр.

«Ми на постійному зв’язку з нашими міжнародними партнерами, розуміємо, що і в які терміни потрібно поставляти. Ми керуємо ситуацією щодо забезпечення наших громадян лікарськими засобами у 2020 та 2021 р.», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua