COVID-19: надання ВІЛ-послуг в умовах карантину

15 травня 2020 о 14:17
390

У 2020 р. на фінансування послуг із профілактики ВІЛ-інфекції, а також догляду і підтримки пацієнтів, які живуть із ВІЛ, в усіх регіонах України виділено понад 207 млн грн. Про це повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ України та наголошують, що завдяки такому фінансуванню понад 293 тис. людей отримують послуги з профілактики ВІЛ серед груп підвищеного ризику. Понад 27 тис. людей отримують послуги з інформування щодо важливості прийому антиретровірусної терапії.

Хто здійснює послуги

Із 2019 р. ці послуги координує Центр громадського здоров’я МОЗ України, а партнерами у регіонах є неурядові організації та регіональні центри громадського здоров’я.

Серед них — Чернівецький благодійний фонд «Нова сім’я», Всеукраїнський благодійний фонд «ДРОП ІН ЦЕНТР» та БО «100 відсотків життя. Київський регіон» Ці організації, що надають послуги в регіонах з найвищою поширеністю коронавірусної хвороби, проінформували клієнтів щодо:

  • перенесення маршрутів та відкриття нових пунктів надання послуг;
  • актуальних графіків роботи;
  • завантаженості пунктів у конкретний період часу.

Щоб зберегти сталість і безперервність послуг в умовах карантину Центр громадського здоров’я МОЗ України та громадські організації розробили інструкції та правила роботи, рекомендації щодо надання послуг в умовах карантину та забезпечили необхідними засобами індивідуального захисту співробітників і клієнтів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами phc.org.ua