Чергове послаблення карантину очікується з 22 травня — Степанов

14 травня 2020 о 15:05
881

Другий етап послаблення карантину можливий уже з 22 травня 2020 р. і буде розглядатися на одному із найближчих засідань Кабінету Міністрів України.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 14 травня 2020 р.

Пряма мова Максима Степанова

«Серед пом’якшень, які ми пропонуємо з 22 травня, є дозвіл на проведення спортивних змагань, але без глядачів; дозвіл на роботу готелів, окрім хостелів та без функціонування ресторанів та спортивних залів; дозвіл на проведення зовнішнього незалежного оцінювання та роботу громадського транспорту і дошкільних навчальних закладів», — перелічив М. Степанов.

Як підкреслив міністр, усі послаблення карантину можливі лише за умови дотримання протиепідемічних правил: маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції антисептиками для рук тощо.

Карантин пом’якшуватимуть у 4 етапи

При цьому самі пом’якшення відбуватимуться у 4 етапи. «Нами вже розроблений поетапний вихід з карантину. Він дуже чіткий і може бути прийнятий на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України. Мова йде про чотири етапи виходу з карантину. Усі вони відповідають певним критеріям, і під кожен з цих етапів є певні пом’якшення. Перший етап був 11 травня, другий — плануємо на 22 травня», — сказав М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua