COVID-19: на Дніпропетровщині доплату отримали 84 медичні працівники

13 травня 2020 о 10:49
551

84 працівники медзакладів Дніпропетровської області отримали 300-відсоткові надбавки до зарплати за роботу із хворими на коронавірус у березні. На це спрямували понад 1,1 млн грн держкоштів, як повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Коментар Олександра Бондаренка

«У березні в області фіксували тільки перші випадки коронавірусу. Тоді удар прийняли фахівці Обласного центру екстреної допомоги, Дніпровської лікарні № 21 та Криворізької інфекційної лікарні — лікарі, медсестри, водії швидкої допомоги. Саме вони наприкінці минулого тижня отримали доплати за роботу з хворими, які мали підтверджений COVID-19, у середньому понад 14 тис. грн на одного медпрацівника. Загалом на надбавки за березень витратили понад 1,1 млн грн держкоштів», — зазначив О. Бондаренко.

Премії працівникам, які безпосередньо допомагали хворим на COVID-19,  виплатили і обласним коштом. Враховуючи це, зарплата даних фахівців за березень у середньому становила 23–27 тис. грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами adm.dp.gov.ua