У затримці доплат медикам винна місцева влада — Шмигаль

12 травня 2020 о 10:38
871

Під час наради щодо запобігання коронавірусу, яка проходила 11 травня 2020 р. під головуванням Президента України, Володимир Зеленський зробив зауваження щодо затримання надбавок за березень медикам, які працюють із хворими на COVID-19.

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, пояснив, що гроші було спрямовано до регіонів, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою Кабінету Міністрів, а документом Міністерства соціальної політики від 2003 р. Тому, попри наявність коштів у регіонах, виплатити їх не вдалося. Цього тижня Уряд шукатиме рішення для того, щоб ці фінансові ресурси були видані медикам.

Коментар Володимира Зеленського

«Обов’язково ці гроші мають бути виплачені. Бюрократія, звісно, часто є перешкодою, але в цьому випадку не можна дозволити керуватися старими правилами в умовах нових викликів. Доплати мають отримати всі, хто цього заслужив. Якомога швидше», — наголосив В. Зеленський.

«Квітневі виплати відбуватимуться через Національну службу здоров’я України, а тому тут проблем не має бути», — додав Д. Шмигаль.

На нараді обговорили також плани щодо пом’якшення карантину. Наголошено, що при впровадженні адаптивного карантину маски та соціальне дистанціювання будуть обов’язковими — для уникнення спалахів COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua