COVID-19: перелік дозволених планових госпіталізацій та операцій

6 травня 2020 о 11:02
2309

Як ми вже повідомляли, 4 травня 2020 р. Уряд прийняв рішення про відновлення планової медичної допомоги. Наразі опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України від 4 травня 2020 р. № 332 «Про внесення змін до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211», якою визначено, які саме види планових заходів із госпіталізації та планових операцій можна проводити в умовах карантину.

Перелік дозволених на період карантину планових госпіталізацій та операцій

  1. Надання медичної допомоги на території областей, міста Києва, в яких заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50%.
  2. Надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів.
  3. Надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим.
  4. Надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями.
  5. Надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах.
  6. Проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації та планових операцій, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку із проведенням планових заходів із госпіталізації чи плановою операцією, підлягають обов’язковому тестуванню на наявність короновірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua