COVID-19: Уряд прийняв рішення про відновлення планової медичної допомоги

4 травня 2020 о 11:45
12425

Під час урядової наради 4 травня 2020 р. міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим було ініційовано, а членами Уряду підтримано проведення позачергового засідання Кабінету Міністрів України. Про це йшлося на щоденному брифінгу очільника МОЗ 4 травня 2020 р.

На порядок денний поставлено питання про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211, які стосувалися заборони на планові госпіталізації та операції.

За словами М. Степанова, зміни було прийнято Урядом. Після публікації цієї постанови (орієнтовно 5 травня 2020 р.) в Україні будуть дозволені планові операції та госпіталізації за життєвими показаннями, тобто коли такі дії необхідні для зниження ризику для життя та здоров’я людини.

Пряма мова М. Степанова

«Але хочу зауважити, для того щоб не було жодних заражень, у тому числі медичних працівників, ці госпіталізації для проведення операцій будуть здійснюватися виключно після проведення тестування методом ПЛР. Ми вважаємо, що таким чином ризик інфікування медичних працівників ми знизимо до нуля», — підкреслив М. Степанов.

Нагадаємо, що 29 квітня 2020 р. під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування пропозицію щодо поступового відкриття планової медицини було внесено Михайлом Радуцьким, головою Комітету.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»