Наступного тижня на медичну галузь мають розподілити понад 3,3 млрд грн

30 квітня 2020 о 12:33
2095

29 квітня 2020 р. під час засідання Уряду за поданням міністра охорони здоров’я України Максима Степанова було внесено у проєкт протокольних рішень Уряду доручення Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) України разом із Міністерством фінансів та іншими заінтересованими органами виконавчої влади підготувати та подати в установленому порядку Кабінетові Міністрів України для розгляду на черговому засіданні Уряду проєкт акта щодо виділення коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 на відновлення видатків державного бюджету, включаючи трансферти місцевим бюджетам та надання кредитів із державного бюджету за бюджетними програмами, скорочених у зв’язку зі створенням фонду. Ідеться про такі напрями та суми:

>
  • 103 412,8 тис. грн — для організації стажування лікарів-інтернів на базах стажування;
  • 141 035 тис. грн — для забезпечення безперервного професійного розвитку;
  • 3 132 518 364 грн — для вжиття заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню спалахів, епідемій та пандемій COVID-19, зокрема на закупівлю засобів індивідуального захисту для закладів охорони здоров’я першої хвилі та екстреної медичної допомоги, закупівлю товарів, робіт та послуг, необхідних для забезпечення готовності та реагування на спалахи коронавірусної хвороби COVID-19, а також покриття потреби у видатках на оплату праці медичних та інших працівників, лабораторних центрів МОЗ України за березень–червень 2020 р., залучених до виконання заходів, спрямованих на забезпечення готовності та реагування на спалахи коронавірусної хвороби COVID-19 .
  • Коментар Максима Степанова

    Під час брифінгу 30 квітня 2020 р. М. Степанов зазначив, що Уряд підтримав ініціативу щодо надбавок до зарплати вірусологам, лаборантам, які беруть участь у боротьбі з COVID-19. Раніше ці працівники не входили до переліку медиків, яким виділялися надбавки. Ініціативу буде винесено на розгляд Уряду на наступному тижні.

    Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

    Пресслужба «Українського медичного часопису»