Уряд виділяє 100 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ

29 квітня 2020 о 15:24
624

Уряд під час засідання 29 квітня 2020 р. розглянув проєкт постанови про виділення коштів для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Коментар Максима Степанова

За словами М. Степанова, міністра охорони здоров’я України, цей проєкт розроблено на виконання протокольного рішення засідання Уряду від 24 квітня 2020 р. та відповідно до вимог Порядку використання коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Проєктом документа пропонується виділити на безповоротній основі МОЗ України 100 млн грн із фонду боротьби з гострою  респіраторною хворобою COVID-19.

За рахунок виділених коштів буде можливість закупити орієнтовно 200 сучасних апаратів ШВЛ, які відповідають усім необхідним технічним критеріям.

«Ми розглядаємо зараз закупівлю саме у вітчизняних виробників цих апаратів, проведені відповідні експертизи. Вони (апарати ШВЛ) відповідають усім необхідним критеріям», — зазначив М. Степанов.

Рішення Уряду

Проєкт акта схвалено з дорученням доопрацювати його разом з секретаріатом Кабінету Міністрів України в одноденний термін.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»