Лікарня «Охматдит» отримала реагенти для тестування донорської крові

30 квітня 2020 о 11:11
562

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України забезпечило Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит» реагентами і тест-системами, які необхідні для перевірки донорської крові. Реагенти закінчилися ще наприкінці минулого року. А без них неможливо впевнитися, що в крові відсутні гемотрансмісивні інфекції — ВІЛ, гепатити, сифіліс та ін. Про це на брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Коментар Світлани Шаталової

«Наразі всі документи мною підписані, в «Охматдиті» з’явилися реактиви, що так потрібні для порятунку дитячих життів. Ці реагенти включені в перелік, який має бути забезпечений державою. І в той же час благодійники за свої кошти забезпечили певну кількість реагентів, щоб допомогти тяжкохворим дітям. Моє запитання просте —  чому було втрачено стільки часу? Така ситуація неприпустима і ганебна», — сказала С. Шаталова.

За її словами,  нова команда МОЗ України продовжує аналізувати закупівлі попередніх років і робить все можливе, щоб не допустити таких ситуацій.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua