На виплати зарплат медикам виділяється понад 240 млн грн

29 квітня 2020 о 12:31
2077

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України ініціювало перерозподіл коштів, який дозволить медичним закладам у регіонах покрити дефіцит фінансів і виплатити зарплату медичним працівникам. Ідеться про наближення виплати державної субвенції — 241,8 млн грн, яка раніше планувалася на жовтень–грудень.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 29 квітня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Щоб забезпечити безперебійне функціонування закладів охорони здоров’я на місцях, уже на цьому тижні МОЗ України спільно з Міністерством фінансів виділить регіонам 241,8 млн грн. Це кошти субвенції, яка була передбачена регіонам на жовтень—грудень», — заявив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, ці гроші підуть на фінансування закладів охорони здоров’я, які не доотримали фінансування у зв’язку зі стартом другого етапу медичної реформи, що розпочався 1 квітня 2020 р.

«Тобто йдеться про ті заклади, які відчувають дефіцит коштів, в тому числі на виплату зарплат», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua