COVID-19: МОЗ України планує створити резерв ЗІЗ для медиків

27 квітня 2020 о 15:17
712

Міністерство охорони здоров’я України планує закуповувати засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) для медичних працівників не тільки для покриття поточних потреб, але й до державного резерву.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу 27 квітня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Окрім поточних закупівель ЗІЗ, таких як костюми біологічного захисту, маски, респіратори – все те, що необхідно нашим медичним працівникам, МОЗ запропонувало, зараз складає відповідний перелік і визначає необхідну кількість, щоб закупити всі ці речі до державного резерву», — заявив М. Степанов.

Для чого необхідно наповнення державного резерву

За словами міністра, наповнення державного резерву необхідне для того, щоб Україна була готова до можливих спалахів епідемій у майбутньому.

«Ми всі пам’ятаємо, що на початку пандемії коронавірусу ми стикнулися з тим, що в нас не було запасів ЗІЗ у державному резерві. Україна повинна бути готова до подібних викликів. Завдання, яке в тому числі поставив Президент на випадок епідемії  в майбутньому, — щоб наші медичні працівники були забезпечені відповідними ЗІЗ», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua