Максим Степанов провів відеозустріч з послами «Великої сімки»

23 квітня 2020 о 17:39
570

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів відеозустріч із послами країн «Великої сімки». Під час спілкування сторони обговорили реформу системи охорони здоров’я України, закупівлю медичних засобів, а також посилення співпраці у боротьбі з COVID-19.

Коментар Максима Степанова

«Реформування української системи охорони здоров’я має відбуватися таким чином, аби від цього виграли як пацієнти, так і медпрацівники. Ми будемо спиратися на вітчизняні напрацювання та кращий західний досвід, щоб від змін у медицині виграли всі українці», — наголосив М. Степанов.

Окрім того, міністр охорони здоров’я України підкреслив, що протягом останніх тижнів нашій державі вдалося досягти значного прогресу у нарощуванні кількості тестувань людей на коронавірус.

«Якщо раніше ми робили близько 700 ПЛР-тестів на добу, то сьогодні цей показник знаходиться на позначці 4–5 тисяч тестів на добу», — зазначив М. Степанов.

За словами очільника МОЗ, Україна високо цінує допомогу західних держав у медичній сфері, а також боротьбі з коронавірусом. Протягом останніх трьох тижнів вдалося значно покращити ситуацію із забезпеченням українських лікарів засобами індивідуального захисту, а МОЗ уже самостійно закупило в Китаї понад 71 тис. костюмів біологічного захисту для вітчизняних медичних працівників.

Першочерговим завданням у закупівлях, за словами М. Степанова, повинна стати прозорість і відкритість. «Ефективність полягає як у максимальній прозорості процесу, так і в тому, що саме закуповується за державні кошти. Нам важливо забезпечити наших медиків якісними предметами, які справді здатні захистити їхні життя», — резюмував міністр.

Зі свого боку, представники «Великої сімки» також висловили готовність до тісної співпраці, яка була б ефективною та корисною для всіх учасників діалогу.

Раніше ми повідомляли, що М. Степанов вважає скорочення медичних працівників одним із наслідків медичної реформи.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua