Проблеми медичної освіти вирішуватиме постійно діючий орган

23 квітня 2020 о 13:10
496

Після впровадження другого етапу реформи охорони здоров’я,  українська система медичної освіти зіткнулася з низкою проблем, які потрібно вирішувати вже найближчим часом. Для цього у Міністерстві охорони здоров’я України буде створено постійно діючий орган, до якого ввійдуть керівники освітніх медичних закладів.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу Міністерства охорони здоров’я України 23 квітня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«На селекторній нараді з керівниками медичних закладів вищої та післядипломної освіти з’ясувалося, що після початку другого етапу медичної реформи виникли проблеми. По-перше, з доступом працівників клінічних кафедр до надання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я. По-друге — питання оренди майна для освітян. Після 1 квітня вони змушені сплачувати великі суми за оренду, а не отримувати доступ безкоштовно, як це було раніше. У деяких вищих закладах освіти це доходить до 80–90 млн грн за оренду на рік», — наголосив М. Степанов.

За словами міністра, щоб вирішити ці та інші питання медичної освіти при Міністерстві охорони здоров’я України буде створений постійно діючий орган, до якого увійдуть керівники освітніх медичних закладів. «Усі ці питання взяті в роботу, і ми спільно працюватимемо над їхнім вирішенням. Діяти потрібно негайно. Наведення ладу в системі медичної освіти — один із наших пріоритетів», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua