COVID-19: МОЗ розглядає можливість регулярного тестування медиків

17 квітня 2020 о 14:45
2521

Міністерство охорони здоров’я України розглядає можливість регулярного профілактичного тестування на коронавірус усіх медичних працівників, які лікують хворих на COVID-19. Серед варіантів — тестування один раз на п’ять днів.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу 17 квітня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«У зв’язку зі збільшенням кількості захворювань серед медичних працівників ми зараз розглядаємо можливість проведення тестувань один раз на п’ять днів усім медикам, які працюють із COVID-19», — сказав М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, зараз алгоритм тестування медичних працівників не відрізняється від алгоритму тестування всіх інших громадян. «Тобто медичному працівнику тест на коронавірус робиться за появи відповідних симптомів захворюванння, а це сухий кашель, підвищена температура тіла та решта симптомів», — підкреслив М. Степанов.

Нагадаємо, що станом на 17 квітня 2020 р. в Україні зафіксовано  4662 випадки захворювання на COVID-19, у тому числі у 879 медичних працівників.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua