ІІ етап медичної реформи: перша виплата від НСЗУ становить майже 2 млрд грн

15 квітня 2020 о 10:56
804

1 767 845 950 грн отримали на свої рахунки 616 спеціалізованих медичних закладів за договором з НСЗУ. Це перша виплата в перший місяць від старту Програми медичних гарантій у повному обсязі.

Решта закладів отримають оплати найближчим часом.
Договори з НСЗУ на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій станом на сьогодні підписали 1 643 заклади спеціалізованої медичної допомоги.

Нагадаємо: за графіком надходження коштів заклади отримуватимуть авансовий платіж у першій декаді щомісячно:

  • 90% авансу за пакети медичних послуг, де передбачається оплата за глобальним бюджетом;
  • 50% орієнтовної розрахункової оплати за надання наступних пріоритетних послуг (інфаркт, інсульт, допомога при пологах та неонатальна допомога).

У перших числах наступного місяця буде сформований звіт за попередній місяць. Він стане підставою для отримання закладом неоплаченої авансом решти коштів як за глобальним бюджетом, так і за надання пріоритетних послуг. За звітом заклад також отримуватиме оплату за пріоритетні послуги за фактом їхнього надання — інструментальні дослідження на раннє виявлення раку.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr