COVID-19: у Миколаєві повністю підготовлені реанімаційні відділення

20 березня 2020 о 16:14
553

Місцева влада Миколаєва робить максимум для швидкого реагування на пандемію COVID 19.

Так, у місті повністю підготовлено реанімаційні відділення, усі вони забезпечені апаратами штучної вентиляції легень, адміністрацію всіх медичних закладів міста переведено в режим підвищеної готовності, керівники мають бути цілодобово на зв’язку. Загалом на подолання пандемії коронавірусу в Миколаєві виділено понад 10 млн грн.

«Ще до рішення Кабінету Міністрів ми прийняли розпорядження  про закриття об’єктів загального користування. Уже тиждень, як карантин оголошено у школах. Вчора прийняли рішення про дистанційне навчання у всіх освітніх закладах», — розповідає Олександр Сенкевич, мер Миколаєва.

«Обробляємо дезінфектантами увесь громадський транспорт, пояснюємо людям, чому потрібно і важливо залишатися вдома.

У Миколаєві повністю підготовлено реанімаційні відділення, оновлено медичне обладнання. Ми додатково закупили 16 апаратів штучної вентиляції легень, у тому числі, експерт-класу. Усі стаціонари міста оснащено пересувними УЗД та рентген-апаратами, а реанімації забезпечено централізованим підведення кисню.

Сьогодні ми закінчуємо реконструкцію нового інсультного відділення. Переведемо туди пацієнтів. А колишнє використовуватимемо як додаткову госпітальну базу, якщо Обласна лікарня не буде справлятися з потоком пацієнтів».

Ірина Шамрай, начальниця Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради, зазначила, що на боротьбу з коронавірусом медичним закладам Миколаєва виділено понад 10 млн 528 грн.

«Зокрема, на дезінфікуючі засоби рук та поверхонь, засоби індивідуального захисту (маски, халати тощо). Для відділень реанімації та інтенсивної терапії закуповуємо одноразові контури з бактерицидними фільтрами для апаратів штучної вентиляції легень.

Минулого року у на медичну галузь було виділено 89,5 млн грн З них 20 млн 300 грн — на оновлення реанімаційних відділень.

На сесії Миколаївської міськради 17 березня 2020 р.  було прийнято рішення щодо резервування (до закінчення карантинних заходів) у загальному фонді Управління охорони здоров’я 27,5 млн грн. Вони використовуватимуться у разі необхідності в умовах карантину.

Ще докуповуємо апарати штучної вентиляції легень, тест-системи, автоматизовану портативну систему для діагностування коронавірусу з тестами. В області багато пацієнтів, які приїхали з-за кордону та перебувають на самоізоляції. Тож ми повинні бути готові до швидкого реагування та виявлення випадків зараження».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами nszu.gov.ua