Президент України скликає РНБО у зв’язку з поширенням COVID-19

13 березня 2020 о 14:48
802

13 березня 2020 р. Президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому буде обговорений план заходів з протидії поширенню коронавірусу.

Про що піде мова

«Ми обговоримо питання закриття кордонів та авіасполучення з низкою країн. Буде обговорено забезпечення необхідними засобами лікарень та аптек — мова і про маски, і про експрес-тести», — сказав Глава Держави на виїзному позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України.

В. Зеленський обурився тим, що в аптеках ціна деяких тестів на визначення коронавірусу перевищує 10 тис. грн. «Тому в нас буде окрема розмова і з виробниками, і з постачальниками щодо спекулятивних цін», — зазначив Президент.

Конфісковано вантаж медичних масок

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що сьогодні в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» заарештували вантаж з 1,5 т медичних масок, які планувалося вивезти до Об’єднаних Арабських Еміратів та Італії всупереч рішенню Уряду про заборону експорту цих засобів захисту.

«Зараз маски конфісковано, є кримінальне провадження», — сказав А. Аваков.

Президент наголосив на неприпустимості подібних випадків. «Якщо люди не розуміють, необхідно робити жорсткі, серйозні висновки на рівні всіх наших правоохоронних структур», — зазначив Глава Держави.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua