Медична реформа: як фінансуватиметься лікування інсульту у 2020 році

28 жовтня 2019 о 17:46
1392

Як ми неодноразово повідомляли, у 2020 р. Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі й міститиме послуги на всіх рівнях медичної допомоги. У цьому переліку визначені певні пріоритети. Один з них — лікування гострого мозкового інсульту. 29 жовтня відзначається Світовий день боротьби з інсультом

Про важливість лікування інсульту

Інсульти займають одне з перших місць серед причин смертності українців. Саме тому в загальному переліку лікування гострого мозкового інсульту визначено як пріоритетну послугу.

Підвищений тариф

У 2020 р. у рамках програми медичних гарантій лікування гострого мозкового інсульту оплачуватиметься за підвищеним тарифом — 19 500 грн. За умови, якщо заклад відповідатиме вимогам НСЗУ. У закладі повинні бути оснащення для нейровізуалізції (КТ або МРТ), можливість для проведення тромболізісу, а також відповідні медичні спеціалісти. Більше про вимоги — за посиланням.

НСЗУ покриє підтвердження діагнозу, лікування та реабілітацію у гострому стані.

Тромболітики централізовано закуповує МОЗ України у рамках державної програми.

Для пацієнта ці послуги будуть повністю безоплатними.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.facebook.com/nszu.ukr,
www.facebook.com/moz.ukr