У лікарні на Черкащині виявлено порушення на суму понад 715 тис. грн.

16 липня 2019 о 12:36
460

Під час проведення планової ревізії фінансово-господарської діяльності Канівської центральної районної лікарні (ЦРЛ) за період з 01.01.2016 по 28.02.2019 р. фахівці Управління Північного офісу Державної аудиторської служби України в Черкаській області виявили фінансові порушення на суму понад 715 тис. грн.

Зокрема, встановлено недоотримання закладом охорони здоров’я надходжень від проведених медичних оглядів через надання окремим юридичним особам зазначеного виду послуг на безоплатній основі без укладення відповідних договорів на суму близько 600 тис. грн.

Крім того, аудиторами встановлено порушення в частині недотримання вимог законодавства з оплати праці, перерахування єдиного соціального внеску, що призвело до зайвого використання бюджетних коштів на суму понад 73 тис. грн.

Канівською ЦРЛ зайво витрачено коштів на суму понад 38 тис. грн. на оплату виконаних підрядними організаціями ремонтних робіт, вартість і обсяги яких було завищено.

Через неперерахування Канівською ЦРЛ до районного бюджету коштів, отриманих від винних осіб за стаціонарне лікування хворих, що потерпіли від злочинних діянь, районним бюджетом недоотримано доходів у розмірі близько 3 тис. грн.

Завдяки вжитим заходам наразі відшкодовано втрат на суму понад 684 тис. грн. За результатами контрольного заходу стосовно 4 посадових осіб Канівської ЦРЛ складено протоколи про адміністративні правопорушення. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Нагадаємо, у Харківській медичній академії післядипломної освіти виявлено порушення на 5 млн грн.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами dkrs.gov.ua