Зарплата лікарів вже зросла у 4–4,5 раза, — Павло Розенко

22 березня 2019 о 15:45
4874

Внаслідок реформування системи охорони здоров’я, зокрема зміни принципу фінансування, заробітна плата лікарів та медичних працівників зросла в 4–4,5 раза. Про це на прес-конференції в Миргороді заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляють у прес-службі посадовця.

Більше не фінансуємо стіни і приміщення

«Ми більше не фінансуємо стіни і приміщення, ми фінансуємо людину — пацієнта і лікаря. Внаслідок зміни принципу фінансування зростає якість послуг для пацієнтів, зростає мотивація самих лікарів, адже суттєво підвищується їхня заробітна плата. Якщо ще півроку тому середня зарплата лікаря, скажімо, у Полтавській області, була на рівні 4,5 тис. грн., то сьогодні у молодшого медичного персоналу це вже 9 тис. грн., а у лікаря, залежно від того, скільки підписано договорів, — 18–20 тис. грн.», — сказав він.

«Тобто фактично в 4–4,5 раза зросла зарплата медичних працівників внаслідок реформи системи охорони здоров’я», — підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Докладніше про зміни фінансування охорони здоров’я.

Зазначимо, що віце-прем’єр-міністр України П. Розенко перебуває із візитом на Полтавщині, де взяв участь у розширеній селекторній нараді за участю керівників соціальних служб області, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, поспілкувався із журналістами й зустрівся з учасниками пілотного проекту «Рука допомоги».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmu.gov.ua; www.adm-pl.gov.ua