Електронна медична картка: що чекає на пацієнтів

7 березня 2019 о 15:48
4547

Як ми вже повідомляли, від 1 березня 2019 р. в тестовому режимі працює електронна медична картка. Вона доступна сімейним лікарям, терапевтам та педіатрам тих медичних закладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Наразі налічується 1216 таких закладів первинної медичної допомоги.

Про те, що чекає на пацієнтів, пише Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України, на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Коментар Уляни Супрун

«Пацієнтам не потрібно нічого робити додатково — якось реєструватися чи спеціально приходити в медичний заклад. Електронна медична картка буде автоматично доступна у системі лікарю первинної медичної допомоги для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація.

Туди ваш лікар вноситиме найважливішу медичну інформацію при кожному візиті.
На первинній ланці дані будуть вноситися з використанням міжнародної класифікації ICPC-2. У структуру записів входитимуть направлення та рецепти.

Поки що все відбувається у тестовому режимі

Поки лікарі вчаться працювати з новим інструментом, електронні картки функціонуватимуть у тестовому режимі. Але незабаром вони стануть обов’язковою умовою співпраці з НСЗУ.

Персональний кабінет пацієнта запрацює згодом

Наразі пацієнти не матимуть доступу до медичної картки в системі, але плануємо, що згодом запрацює персональний кабінет пацієнта. За необхідності лікар зможе роздрукувати консультаційний висновок, де міститиметься причина звернення, діагноз, призначення лікування чи направлення на додаткове обстеження», — пояснює в.о. міністра.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.facebook.com/ulanasuprun