Сільська медицина: прокуратурою Київської області оскаржено тендер на будівництво трьох медичних амбулаторій

27 лютого 2019 о 12:39
535

Як повідомляють у прес-службі прокуратури Київської області, Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області за результатами опрацювання системи публічних закупівель PROZORRO, виявлено порушення під час проведення Комунальним некомерційним підприємством Обухівської районної ради «Обухівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» закупівлі робіт для будівництва амбулаторії первинної медичної допомоги в трьох селах Обухівського району Київської області на загальну суму понад 21,3 млн грн.

У чому суть порушення

Встановлено, що пропозиція переможця торгів, який мав отримати зазначену суму державних коштів, не відповідає умовам тендерної документації замовника та суперечить законодавству у сфері публічних закупівель, а тому мала бути відхиленою.

Зазначений суб’єкт господарювання не зміг навести приклади будівництва подібних об’єктів, у нього відсутні необхідні ліцензії тощо. Тому виконання зобов’язань з боку комунального підприємства Обухівської районної ради за укладеними договорами підряду могло призвести до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів.

Подано три позовні заяви до Господарського суду

З огляду на викладене, прокуратурою подано три позовні заяви до Господарського суду Київської області про визнання недійсними рішень про визначення переможця відкритих торгів та договору підряду на загальну суму 21,3 млн грн.

Раніше ми повідомляли, що співробітники прокуратури запобігли незаконній передачі приміщень Харківського національного медичного університету.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами
www.gp.gov.ua