Попереджено незаконну передачу приміщень Харківського національного медичного університету

7 лютого 2019 о 11:39
388

Комерційне товариство тривало не довго

Як повідомляють у відділі зв’язків із громадськістю Генеральної Прокуратури України, комерційне товариство намагалося в судовому порядку змусити регіональне відділення Фонду державного майна України передати йому в оренду нежитлові приміщення Харківського національного медичного університету площею 334 м2 для здійснення діяльності, не пов’язаної з освітнім процесом.

На чию користь суд Харківської області прийняв рішення

Слід зауважити, що незважаючи на безпідставність вимог товариства, господарський суд Харківської області прийняв рішення про їх задоволення.

Прокуратура Харківської області оскаржила незаконне рішення суду першої інстанції та домоглася скасування його в апеляційному порядку.

Законність рішення апеляційної інстанції

У свою чергу, Верховний Суд підтвердив законність рішення апеляційної інстанції, погодившись із позицією представника Генеральної Прокуратури України, що передання майна навчального закладу в оренду суб’єкту господарювання для здійснення його комерційної діяльності суперечитиме вимогам закону щодо заборони використання об’єктів освіти не за цільовим призначенням. Завдяки принциповій позиції Прокуратури майно закладу освіти залишилось у його користуванні.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.gp.gov.ua