Уляну Супрун відсторонено: чи буде заблокована робота МОЗ України?

7 лютого 2019 о 14:13
768

Щоб остаточно прояснити ситуацію, Уляна Супрун опублікувала на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook роз’яснення юристів щодо порядку виконання обов’язків в.о. міністра охорони здоров’я України.

Остаточне прояснення ситуації

От що пише перший заступник міністра охорони здоров’я України: «Отже, суд заборонив мені, як першому заступнику міністра охорони здоров’я України, «вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра», включно з уповноваженням заступників підписувати документи замість мене.

Не можуть бути виконаними повноваження (серед інших):

  • погоджувати та подавати на розгляд Кабінету Міністрів України розроблені центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується міністром, проекти законів, актів Президента України та Кабінету Міністрів України;
  • видавати обов’язкові до виконання центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується міністром, накази та доручення з питань, що належать до сфери діяльності таких органів;
  • представляти МОЗ у публічно-правових відносинах з іншими органами, підприємствами, установами та організаціями в Україні та за її межами;
  • приймати рішення щодо розподілу бюджетних коштів, головним розпорядником яких є МОЗ;
  • давати обов’язкові до виконання державними службовцями та працівниками апарату МОЗ доручення;
  • підписувати накази МОЗ та інші нормативно-правові акти, розроблені МОЗ України, у тому числі погоджувати інші акти центральних органів виконавчої влади.

Це, зокрема, підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподілу ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

Тому зараз увага та робота Уряду і нашої команди сконцентрована на тому, щоб якомога швидше виправити ситуацію та не ставити під загрозу життя пацієнтів!

Два важливі засідання суду відбудуться наступного тижня

На 11 лютого о 14:00 призначено розгляд клопотання, яке подало Міністерство юстиції України від імені Уряду про скасування тимчасової заборони мені виконувати обов’язки міністра. Розгляд буде в Окружному адміністративному суді Києва. Це наша можливість розблокувати роботу Міністерства.

15 лютого о 14:50 в тому ж суді розглядатиметься позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у мене повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Це дуже небезпечна атака на всю трансформацію системи охорони здоров’я, і нам потрібна ваша підтримка. Засідання будуть відкритими», — зауважила Уляна Супрун.

Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.facebook.com/ulanasuprun