Медична реформа: НСЗУ повідомляє про початок подання заяв про укладення договорів

7 лютого 2019 о 11:35
993

Національна служба здоров’я України (НСЗУ)  повідомляє про початок хвилі подання заяв про укладення договорів із медичними закладами, що надають первинну медичну допомогу, із НСЗУ.

Хвиля триватиме до 20 листопада 2019 р.

Це стосується закладів первинки усіх форм власності

У відомстві нагадують, що НСЗУ укладає договори із медичними закладами як комунальної, так і приватної форми власності.

Аби розпочати співпрацю за договором із НСЗУ, медичний заклад має:

  •  автономізуватися (обов’язкова умова для комунальних закладів);
  •  зареєструватися в Електронній системі охорони здоров’я;
  • мати необхідне оснащення;
  •  подати заяву до НСЗУ;
  •  підписати договір.

Переваги співпраці з НСЗУ

Співпраця з НСЗУ відкриває медичним закладам нові можливості для розвитку. Трансформація системи охорони здоров’я в цілому повертає її обличчям до людей. Лікарі отримують гідну оплату праці, а пацієнти — якісні послуги, сервіс та піклування.

Офіційне оголошення про укладення  договорів про медичне обслуговування населення № 4 від 6 лютого 2019 р.

Відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», пункту 6 Порядку укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 410, НСЗУ оголошує про укладення договорів про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення (далі — договір) на умовах, викладених нижче:

Медичні послуги з програми державних гарантій медичного обслуговування населення (далі — програма медичних гарантій), які повинні надаватися згідно з договором:

Спосіб подання заяв про укладення договору

  • Заявник подає до НСЗУ заяву шляхом заповнення відповідних полів через автоматизоване робоче місце в електронній медичній інформаційній системі, в якій зареєстрований заявник.
  • Разом із заявою також необхідно подати додатки до неї, які слід прикріпити до заяви у вигляді сканованих документів за встановленими формами у форматі PDF (далі — заява та додатки). Важливо: під час заповнення заяви необхідно зазначити таку інформацію:
>
  • прізвище, ім’я та по батькові підписанта договору зі сторони надавача та документ, на підставі якого діє такий підписант (для юридичних осіб потрібно зазначити «Статут», для фізичних осіб — підприємців — «запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань № __ (зазначити номер запису) від ___ (зазначити дату запису);
  • місця надання послуг та перелік лікарів, які надають ПМД у відповідному місці надання медичних послуг;
  • кількість наявного населення, яку обслуговує комунальний заклад охорони здоров’я відповідно до додатку 4 до заяви. Цей пункт стосується лише заявників, які є одним з кількох комунальних закладів охорони здоров’я, що надають ПМД у межах однієї адміністративно-територіальної одиниці;
  • банківські реквізити заявника. Важливо: помилка у банківських реквізитах може призвести до необхідності проходження повторної процедури укладення договору та відтермінування оплати. Відповідальність за правильність банківських реквізитів, які автоматично будуть відображені у проекті договору, несе заявник;
  • строк дії договору. Дати строку дії договору слід заповнювати із дотриманням таких правил: якщо заявник подає заяву до 20 числа поточного місяця включно, то дата початку дії договору — перше число місяця, наступного за місяцем подання заяви; якщо заявник подає заяву з 21 до останнього числа поточного місяця включно, то дата початку дії договору — перше число місяця, наступного за місяцем подання заяви плюс один місяць. Дата закінчення строку дії договору — 31 грудня 2019 р. або інша дата, на розсуд заявника в межах 2019 р.;
  • перелік залучених осіб (підрядників) заявника. Важливо: недотримання зазначених в оголошенні правил заповнення заяви може бути підставою для повернення заяви заявникові для виправлення недоліків.
  • Строк подання заяв про укладення договору

    Строк подання заяви та додатків спливає о 18 годині 00 хвилин за Київським часом 20 листопада 2019 р. Заяви про укладення договору, у тому числі з усунутими недоліками (повторні), подані після закінчення строку подання, не розглядаються.

    Зверніть увагу, заяви можуть розглядатися у строк, що не перевищує встановлений пунктами 8 та 9 Порядку укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2018 р. № 410.

    Перелік додатків до заяви

    • Додаток 1. Скановані копії документів, що підтверджують повноваження особи на підписання договору від імені заявника, а саме: повідомлення про відповідність згідно зі встановленою формою.
    • Додаток 2. Відомості про залучених осіб (підрядників) заявника. У разі, якщо залучені особи відсутні, про це необхідно вказати у додатку.
    • Додаток 3. Листи від органів місцевого самоврядування, з місцевих бюджетів яких здійснюється фінансування заявника, з переліком усіх закладів охорони здоров’я, які надають ПМД та фінансуються з цих місцевих бюджетів. Додаток 3 подається тільки комунальними закладами охорони здоров’я.
      У разі, якщо заявник отримує фінансування на забезпечення надання ПМД з кількох місцевих бюджетів, зазначені листи подаються від усіх відповідних органів місцевого самоврядування.
    • Додаток 4. Листи від органів місцевого самоврядування, з місцевого бюджету яких здійснюється фінансування заявника, із зазначенням кількості наявного населення на території обслуговування заявника станом на 01.01.2018 р.
      Додаток 4 подається тільки комунальними закладами охорони здоров’я.
      Додаток 4 подається лише у тому разі, якщо заявник є одним із кількох надавачів ПМД у межах однієї адміністративно-територіальної одиниці.
      Сумарна кількість наявного населення на територіях обслуговування всіх заявників у межах однієї адміністративно-територіальної одиниці має дорівнювати кількості наявного населення цієї адміністративно-територіальної одиниці згідно з даними Держстату.

    Форми додатків можна завантажити за посиланням

    Увага!
    Додаток 1 подається окремим файлом у вигляді сканованої копії підписаного документа у форматі PDF. Додаток 1 є обов’язковим для всіх заявників, який потрібно прикріпити до заяви.
    Додатки 2, 3, 4 подаються у вигляді сканованих копій підписаних документів у форматі PDF одним файлом, який потрібно прикріпити до заяви.

    Важливо!
    У разі наявності технічних питань, які виникають під час заповнення електронних полів та/або подання заяви, звертайтесь до операторів електронних медичних інформаційних систем, в яких ви зареєстровані.
    У разі наявності будь-яких інших питань, які виникають під час заповнення електронних полів та/або подання заяви, звертайтеся на адресу електронної пошти: [email protected] або за телефоном контактного центру НСЗУ 1677.

    Підписуйтеся на нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

    Прес-служба «Українського медичного часопису»
                                                                                      за матеріалами www.facebook.com/nszu.ukr, www.facebook.com/nszu.ukr