Порядок отримання бланків листків непрацездатності для приватних медичних закладів

18 травня 2016 о 16:47
1116

Порядок отримання бланків листків непрацездатності для приватних медичних закладівДо уваги керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій, приватних медичних закладів та лікарів, що провадять господарську діяльність з медичної практики як фізичні особи — підприємці.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 12 квітня 2016 р. № 345 «Про організацію контролю за цільовим використанням коштів державного бюджету», видача бланків листків тимчасової непрацездатності приватним закладам охорони здоров’я та лікарям, що провадять господарську діяльність з медичної практики як фізичні особи — підприємці та мають право видачі таких бланків, здійснюється у порядку централізованого постачання пропорційно заявленій потребі після відшкодування ними вартості виготовлених бланків у дохід державного бюджету та забезпечується керівниками структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.

Для формування потреби у бланках листків тимчасової непрацездатності з урахуванням кількості від приватних медичних закладів та лікарів-підприємців, керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я повинні забезпечити: 1) доведення до них терміну подання обґрунтованих розрахунків у потребі в бланках листків тимчасової непрацездатності на відповідний бюджетний період та порядку звітування про використані бланки; 2) надати до МОЗ України зведену по регіону потребу в бланках листків тимчасової непрацездатності з урахуванням обґрунтованих розрахунків від приватних медичних закладів та лікарів, що провадять господарську діяльність з медичної практики як фізичні особи — підприємці.

Як відомо, закупівля бланків листків тимчасової непрацездатності здійснюється централізовано за кошти державного бюджету за програмою КПКВК 2301350 «Організація і регулювання діяльності установ та окремі заходи у системі охорони здоров’я» у частині «Забезпечення бланками листка тимчасової непраце­здатності закладів охорони здоров’я». 30 березня 2016 р. МОЗ України розпочато процедуру тендерних закупівель бланків листків тимчасової непрацездатності на 2016 р. 29 квітня 2016 р. відбулося розкриття пропозицій учасників торгів. Після завершення тендерної процедури та виготовлення бланків вони будуть направлені в регіони відповідно до поданих заявок.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами http://www.moz.gov.ua/