Стартувала ХІ Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця»

5 квітня 2016 о 14:12
522

Стартувала ХІ Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця»3 квітня 2016 р. з нагоди початку Чернівецького обласного етапу щорічної XI Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» із Соборної площі Чернівців стартував велопробіг. Участь у заході взяли понад 30 велолюбителів із міста та області. Захід мав на меті привернути увагу чернівчан до акції, яка 4 квітня офіційно стартувала по всій Україні та триватиме близько місяця.

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» (далі — Фонд) заснований вже більше 10 років тому. За час свого існування завдяки невтомній діяльності активістів Фонду вдалося допомогти багатьом маленьким українцям стати здоровішими та покращити якість життя.

Кожного року, саме весняної пори, по всій Україні розпочинається відповідна акція, тематика збору коштів завжди обирається лікарською радою з огляду на основні проблеми медичного забезпечення лікувальних закладів. Кожна область розподіляє та витрачає зібрані кошти відповідно до потреб свого краю.

У цьому році в рамках акції проводиться збір коштів на придбання обладнання для дитячих реанімаційних відділень. Кожен волонтер має спеціально виготовлену та опломбовану скриньку (із захисними елементами) та бейдж-ідентифікатор (з особистою фотографією, печаткою Фонду та таким самим порядковим номером, що й на скринці), що запобігає шахрайству. Зібрані кошти підраховуються працівниками банку-партнера акції, жоден волонтер особисто справи із грошима не має.

Фінал акції «Серце до серця» відбудеться 24 квітня благодійним пробігом «Біжу заради життя дітей» та символічним концертом на площі Філармонії міста Чернівців.

Представники благодійного Фонду мають надію, що і цього року небайдужі чернівчани відгукнуться і долучаться до чергової доброї справи — забезпечення новим обладнанням дитячих реанімаційних відділень для збереження життя маленьких буковинців.

Про це інформує управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами http://www.bukoda.gov.ua/