Проект положення про членство в благодійній організації «Муніципальна лікарняна каса м. Києва»

5 листопада 2010 о 15:20
840

Цей документ було розглянуто на колегії головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення м. Києва 20.10.2010 р.


«ЗАТВЕРДЖЕНО»
Засіданням Правління
протокол № _ вiд «__» ______ 20__р.

ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ЧЛЕНСТВО В БЛАГОДIЙНIЙ ОРГАНIЗАЦII
«МУНІЦИПАЛЬНА ЛIКАРНЯНА КАСА М.КИЄВА»

1. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

1.1. Метою даного Положення є врегулювання відносин між керівництвом благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса м.Києва» та її членами, впорядкування сплати вступних та членських благодійних внесків та порядку їх використання; положення розроблене у вiдповiдностi до п.7.8 Статуту благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса м.Києва» /надалі — МЛК /.

1.2. Членами МЛК можуть бути громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, якi досягли 18 років, а також юридичні особи, які підтримують мету та завдання МЛК, надають їй матеріальну підтримку або іншу допомогу, що не суперечить чинному законодавству України.

1.3. Особи віком до 18 років користуються правом членства в МЛК за умови сплати одним з батьків членських благодійних внесків в порядку, передбаченому п.4.4 даного Положення.

1.4. Юридичні особи, якi є членами ЛК, здійснюють повноваження через своїх представників.

2. ПРАВА ЧЛЕНIВ ЛК.

2.1. Члени ЛК мають право:

  • отримувати за рахунок МЛК медикаментозне забезпечення, діагностичні обстеження, що передбачені Положенням «Про порядок використання благодійних внесків на медичне забезпечення членів «Лікарняної каси м.Києва» (МЛК)», за умови, що на момент призначення обстеження, лікування сплачено всю суму членських внесків за період членства без врахування проплати за поточний місяць;
  • брати участь в управлiннi справами МЛК;
  • обговорювати питання діяльності МЛК;
  • бути обраним до органів управління МЛК;
  • брати участь в роботі МЛК;
  • вносити пропозиції щодо включення питань до порядку денного Конференції МЛК;
  • отримувати від МЛК інформацію щодо її діяльності;
  • отримувати матеріальну та іншу підтримку від МЛК;
  • добровільно виходити з ЛК без та поновлюватися згідно відповідного положення;
  • на захист та реалізацію своїх законних прав та інтересів;
  • на здійснення власних творчих ідей.

2.2. Члени МЛК можуть мати iншi права, передбачені чинним законодавством, в тому числі право на звернення до відповідних органів у випадку невиконання МЛК вимог Статуту та норм чинного законодавства.

2.3. Громадяни набувають права членів МЛК через 3 календарних місяці з моменту вступу до МЛК після сплати ними вступного та трьох щомісячних членських внесків. Моментом вступу до МЛК вважати дату поступлення коштів на розрахунковий рахунок МЛК.

2.4. Член МЛК має право вносити членські внески щомісяця, щоквартально, раз у півроку та в іншій формі за умови дотримання ним сплати всієї суми благодійних внесків за відповідний період, якщо це не призводить до створення заборгованості.

3. ОБОВ’ЯЗКИ ЧЛЕНIВ МЛК.

3.1. Члени МЛК зобов’язані:

  • дотримуватись вимог Статуту МЛК;
  • виконувати рішення Конференції МЛК;
  • не допускати вчинення дій, якi наносять шкоду діяльності МЛК;
  • надавати допомогу в пропагуванні діяльності МЛК;
  • своєчасно вносити благодійні членські внески;
  • дотримуватись положень та внутрішніх документів МЛК;
  • при отриманні картки члена МЛК повинні пред’явити наступні документи: паспорт, довідку з місця навчання,(для студентів денної форми навчання) квитанції про сплату.

4. ПОРЯДОК СПЛАТИ ТА РОЗМIР ЧЛЕНСЬКИХ ВНЕСКIВ.

4.1. Особи, які виявили бажання бути членом МЛК, сплачують вступний внесок у розмiрi 10 гривень.

4.2. Громадяни, за винятком осіб, зазначених в п.4.3, сплачують щомісячні благодійні членські внески у розмірі 30 гривень.

4.3. Пільгові членські внески у розмірі 15 гривень сплачують:

а) студенти до 23 років, які навчаються на денному стаціонарі навчальних закладів.

4.4. Один з батьків, який є членом МЛК, та має дітей віком до 18 років, може сплачувати додатковий внесок у розмiрi 10 гривень (незалежно від кількості дітей).

4.4.1.Новонароджені набувають членства в ЛК за умови сплати за них одним з батьків 3-х місячного розміру членського внеску (30 грн.) в термін до 30 календарних днів з дати народження. В іншому випадку членство дитини наступає на загальних підставах, через 3 календарні місяці з моменту проплати.

4.4.2. Діти, які користувалися правом членства в МЛК згідно пункту 1.3 даного Положення, по досягненню повноліття (18 років) мають право на продовження членства в МЛК за умови сплати щомісячних членських внесків (згідно пунктів 4.2. або 4.3. даного Положення) протягом 90 календарних днів з дня досягнення повноліття. В іншому випадку членство наступає на загальних підставах, згідно пункту 2.3. даного Положення.

4.5 У разі призову члена ЛК на строкову службу до Збройних Сил України, він має право (по заяві) призупинити сплату членських внесків на термін проходження строкової служби.

4.6. Сплата членських внесків членами МЛК проводиться на рахунок МЛК у відділеннях банків самостійно або шляхом утримання із заробітної плати бухгалтерією підприємства, установи, організації, в якій працює член МЛК, в разі заключення договорів про співробітництво.

4.7. Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності можуть сплачувати повністю або частину благодійних внесків за своїх спiвробiтникiв в випадку їх членства в МЛК.

4.8. При несплаті членом МЛК членських внесків протягом трьох місяців підряд без поважних причин Правління може вирішити питання щодо виключення його з МЛК, про що особа повідомляється в письмовій формі.

Поновлення членства в МЛК регулюється відповідним положеням.

5. ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА.

5.1. Сплачені вступні та членські внески при виході з МЛК поверненню не підлягають.

5.2. Кошти та майно МЛК не розподіляються між її членами, а використовуються лише для виконання статутних завдань.

5.3. У випадку реорганізації МЛК благодійні кошти та майно переходять до правонаступників МЛК, при лiквiдацiї — в доход держави.

5.4. Зміни та доповнення до даного Положення вносяться за рішенням Правління МЛК.