У Сумському державному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інфекційні хвороби в практиці лікаря-інтерніста: сучасні аспекти»

5 липня 2013 о 18:17
354
Спеціальності :

19–20 червня 2013 р. у Сумському державному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інфекційні хвороби в практиці лікаря-інтерніста: сучасні аспекти» і пленум Асоціації інфекціоністів Сумщини. У рамках конференції було проведено секцію молодих вчених.

Актуальність вибраної тематики конференції зумовлена підвищенням інфекційної захворюваності як в Україні, так і у всьому світі. Інфекційна патологія залишається однією з основних причин інвалідності та смертності населення. Підвищення інфекційної захворюваності, на думку експертів ВООЗ, пов’язане з демографічним вибухом (збільшенням кількості населення Землі майже до 7 млрд), а також негативними соціально-економічними змінами у ряді країн, військовими конфліктами, внутрішньою та зовнішньою міграцією, екологічними катаклізмами, появою нових нозологічних форм. Не обминають ці процеси й Україну.

Сьогодні, як і багато років тому, велику питому вагу пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою в лікувально-профілактичні заклади, становлять інфекційні хворі. До того ж не викликає сумніву інфекційна природа захворювань, які раніше не пов’язувалися з інфекційними чинниками: виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, запальні захворювання нервової системи, онкологічні та автоімунні захворювання тощо.

Конференція організована за сприяння Сумського державного університету, Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Асоціації інфекціоністів Сумщини, Обласної інфекційної клінічної лікарні ім. З.Й. Красовицького.

У межах конференції відбулась апробація дисертаційної роботи А.І. Піддубної на здобуття ступеня кандидата медичних наук «Імуногенетичні зміни у ВІЛ-інфікованих та клініко-епідеміологічні особливості ВІЛ-інфекції в умовах Північно-Східного регіону України».

Значна кількість доповідей стосувалася різноманітних аспектів діагностики та лікування інфекційних захворювань, які доволі поширені в області.

Доповідачами висловлювалася стурбованість щодо стану своєчасної діагностики інфекційних хвороб, обстеження пацієнтів, їх лікування, надавалися конкретні пропозиції щодо удосконалення зазначених питань.

Спеціалісти, які брали участь у конференції, отримали цінний досвід. Окрім надзвичайно великої кількості інформації щодо сучасного стану проблеми, учасники зібрання мали змогу безпосередньо поспілкуватися з колегами та обмінятися думками.

До конференції надруковано тези. Учасники зібрання одержали пакет документів та сертифікат.

З матеріалами конференції (тези, рішення, презентації) можна ознайомитися, відвідавши сайти: конференції conf.med.sumdu.edu.ua/, кафедри infection.med.sumdu.edu.ua/, АІС http://infectolog.org.ua/

Прес-служба «Українського медичного часопису»