Відкрито фінансування для створення Чернівецького перинатального центру

21 травня 2013 о 15:45
336

20 травня 2013 р. відбулося засідання Експертної комісії з реалізації Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства і дитинства» щодо відкриття фінансування для створення Чернівецького перинатального центру у 2013 р.

Як повідомив керівник проекту Віктор Сірман, рішення про відкриття фінансування Перинатального центру в Чернівецькій області базувалося на професійній підготовці всіх необхідних документів та конструктивному вирішенні суперечливих питань. Він також зазначив, що представниками регіону виконано велику роботу, та висловив сподівання на ефективну співпрацю в подальшому та впевненість у тому, що відкриття високоспеціалізаваного закладу надання перинатальної допомоги ІІІ рівня значно покращить демографічні показники Чернівецької області.

У свою чергу, Ігор Шкробанець, директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА, нагадав, що Чернівецька область традиційно є дотаційною, тому місцева влада намагалася максимально врахувати можливості й напрацювання регіону, щоб реалізувати проект якісно та з оптимальним використанням фінансових та інших ресурсів. Він висловив впевненість, що започаткування нових технологій на базі Обласної лікарні суттєво покращить ситуацію із народжуваністю та приростом населення в регіоні.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.ukrproject.gov.ua