Указ Президента України № 263/2006 Про надання Київській медичній академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика статусу національної

28 лютого 2006
1234
Резюме

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 263/2006 Про надання Київській медичній академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика статусу національної Ураховуючи роль Київської медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика як провідного закладу післядипломної освіти у сфері медичної науки та охорони здоров’я і беручи до уваги загальнодержавне і міжнародне визнання результатів її діяльності, постановляю: надати Київській медичній академії післядипломної освіти […]

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 263/2006

Про надання Київській медичній академії післядипломної
освіти імені П.Л. Шупика статусу національної

Ураховуючи роль Київської медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика як провідного закладу післядипломної освіти у сфері медичної науки та охорони здоров’я і беручи до уваги загальнодержавне і міжнародне визнання результатів її діяльності, постановляю:

надати Київській медичній академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика статус національної і надалі іменувати її — Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.

 

Президент України
27 березня 2006 року Віктор ЮЩЕНКО

 

НАЦІОНАЛЬНА МЕДИЧНА АКАДЕМІЯ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ
ім. П.Л. ШУПИКА (НМАПО)

Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика — провідний заклад післядипломної освіти, сучасний науковий та лікувальний центр найвищого (IV) рівня акредитації — заснована ­в 1918 році як Інститут удосконалення лікарів, який у 1996 році перейменований у Київську медичну академію післядипломної освіти. У березні 2006 року академії надано статус Національної (НМАПО ім. П.Л. Шупика).

НМАПО сьогодні — це 71 кафедра, на яких працює 650 викладачів, у тому числі 20 академіків і членів-кореспондентів НАН, АМН, АН ВШ України, 158 докторів наук, 125 професорів (два з яких — Герої України) і більше 398 кандидатів наук, 225 доцентів, 23 лауреати Державної премії України. Понад 70 вчених академії мають звання заслуженого діяча науки і техніки, заслуженого лікаря, заслуженого працівника народної освіти, заслуженого працівника охорони здоров’я, заслуженого винахідника і заслуженого раціоналізатора України.

Академія має шість факультетів: хірургічний, терапевтичний, педіатричний, сімейної медицини, медико-профілактичний і фармацевтичний, факультет підвищення кваліфікації викладачів медичних академій, інститутів і факультетів удосконалення лікарів та фармацевтів України. Клінічні кафедри академії розташовані в 13 науково-дослідних інститутах АМН України та інших медичних закладах (10 000 лікарняних ліжок). У 2003 році в академії створено Інститут стоматології.

Навчання в академії проводиться за держзамовленням і за контрактом. Післядипломна підготовка лікарів і провізорів здійснюється в інтернатурі, магістратурі, клінічній ординатурі, на курсах спеціалізації, тематичного вдосконалення, передатестаційних циклах та циклах стажування. Науково-педагогічні кадри готує аспірантура та докторантура.

Щорічно академія готує до 20 000 лікарів. Вона є великим науковим центром, де працюють 9 спеціалізованих вчених рад з 11 спеціальностей, щорічно проводиться до 40 наукових форумів, видається 20 нау­кових журналів і збірників, підручники, наукові посібники, монографії, атласи. Співробітники академії отримують до 100 патентів на винаходи.

Завдяки значним науковим досягненням академія вийшла на міжнародну арену. Нині її колектив співпрацює з багатьма зарубіжними науковими установами та освітянськими медичними закладами. У клінічній ординатурі. аспірантурі, магістратурі та на курсах стажування в академії навчаються громадяни з 54 країн світу.

Партнерами академії є: Колорадський університет (США), Ягелонський університет (Польща), Королівський коледж лікарів загальної практики (Велика Британія), Німецька академія реабілітації розвитку (Мюнхен), Університет Людвига-Максиміліана у Мюнхені, Міжнародна академія ім. Альберта Швайцера, Університет м. Барі (Італія), Люблінська медична академія (Польща) тощо.

 

Головний редактор «Українського медичного часопису»
проректор з наукової роботи НМАПО ім. П.Л. Шупика доктор медичних наук,
професор заслужений діяч науки і техніки України лауреат Державної премії України І.С. Зозуля