Представники Червоного Хреста формуватимуть прихильність до лікування туберкульозу

29 січня 2013 о 15:13
617

Незважаючи на проведення у Чернігівській області численних профілактичних заходів та програм протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, ситуація із захворюванням, зокрема на туберкульоз, залишається загрозливою, оскільки захворюваність і смертність внаслідок цієї хвороби ще утримуються на епідемічному рівні.

24 січня 2013 р. на базі Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру відбулася обласна семінар-нарада для лікарів-фтизіатрів, на якій розглянуто питання щодо стану надання фтизіатричної допомоги населенню регіо­ну у 2012 р., визначено проблемні питання та намічено шляхи їх вирішення.

Робота фтизіатричної служби протягом 2012 р. спрямована на запобігання поширенню захворювання на туберкульоз, оптимізацію надання медичної допомоги, забезпечення функціонування реєстру хворих на туберкульоз, впровадження швидких тестів діагностики туберкульозу, шляхів оптимізації ліжкового фонду тощо.

У рамках Програми Благодійного фонду «Розвиток України» «Зниження захворюваності на туберкульоз в Україні за рахунок розширення та покращання доступу до високоякісних послуг з профілактики та лікування туберкульозу» та на виконання Меморандуму «Про взаєморозуміння та співпрацю між Чернігівською обласною радою, Чернігівською обласною державною адміністрацією та Благодійним фондом «Розвиток України» в області впроваджується програма «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу». У рамках програми фахівцями Обласного комітету Товариства Червоного Хреста України в Чернігівській області буде здійснюватися медико-соціальний супровід хворих на туберкульоз.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.dssz.gov.ua, www.redcross.org.ua, www.cg.gov.ua